Tusindvis strejker over hele landet

Dansk Arbejdsgiverforening havde ved 11-tiden fået 60 indberetninger om overenskomsstridige arbejdsnedlæggelser. De omfatter i alt omkring 6500 medarbejdere.SAS aflyser 115 afgange.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Strejkerne landet er en klar melding fra SiD-organiserede om protest mod deltidsloven beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) har foreslået. Forslaget 2. behandles senere i dag i folketinget, og som et klart nej tak har adskillige SiD-organiserede kvitteret med en strejke landet over.

Alene på Fyn er 4000 ansatte på forskellige virksomheder gået hjem, herunder de ansatte på Odense Stålskibsværft.

SAS aflyste i alt 115 afgange som følge af arbejdsnedlæggelser. Det vil især ramme flyafgange til Europa, oplyser Troels Rasmussen, informationschef i SAS.

De lange ruter til USA og Asien skulle ikke blive berørt af problemerne, ligesom man vil kunne flyve indenrigsruterne som planlagt. Store dele af afgangene til Oslo og Stockholm bliver også gennemført.

- På de europæiske ruter er der mulighed for alternativer, hvor vi kan få passagerer booket om. Desuden er det lykkedes at få mange norske og svenske passagerer, som skulle rejse via København, booket om allerede i Oslo og Stockholm, siger Troels Rasmussen.

SAS forventer, at flytrafikken atter er normal sidst på eftermiddagen.

HT oplyser, at man ikke venter arbejdsnedlæggelser i den Københavnske bustrafik.

I løbet af morgenen og formiddagen gik også ansatte hos Carlsbergs distribution og produktion, 1500 SiD-organiserede elektrikere i Århus, de ansatte på DSB´s centralværksted, 400 timelønnede arbejdere på Glud & Marstrand i Odense i strejke.

Ritzau/fry