Turistforbrug stiger i Storbritannien efter fald i pundet-citat

Det skarpe fald i pundet, der kom som resultat af brexit-afstemningen i Storbritannien, kan nu ses på turisternes forbrug i landet.

Britiske pund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Særligt de japanske og indonesiske turister har fået læderet op ad lommen og brugt for henholdsvis 96 pct. og 88 pct. mere i juli sammenlignet med året før.

Det skriver den britiske avis The Guardian.

Pundet er siden brexit-afstemningen svækket med mere end 10 pct. over for dollar og har derved gjort britiske varer billigere. Timingen har vist sig at være perfekt i forhold til sommerturismen i Storbritannien.

»Pengeinjektionen, vi har set som resultat af afstemningen, har være yderst gavnlig for vores turistindustri,« siger Gordon Clark, der er administrerende direktør for taxfree-selskabet Global Blue i Storbritannien og England, til The Guardian.

Særligt var det luksusvarer, som turisterne hentede fra de britiske butikker i juli. Således steg salget af ure og smykker med 16,6 pct. i forhold til året før.

Hotelbranchen har ligeledes oplevet flere reservationer, og Edwardian Hotels London oplever, at det særligt er værdien af bookningerne, der er steget. Turisterne bruger altså den svagere pund til at købe sig til mere luksus, når de er af sted.