Tsipras rydder op: Et nyt hold græske ministre er taget i ed

Den græske regering er igen på plads, efter premierminister Alexis Tsipras har skiftet ud i toppen af flere ministerier.

Foto: ORESTIS PANAGIOTOU.
Læs mere
Fold sammen

GRÆKENLAND: Alexis Tsipras, premierminister i Grækenland, får ikke holdt meget sommerferie i år.

Fredag fyrede han den fremtrædende energiminister Panagiotis Lafazanis, efter at denne stemte imod de reformer, der skal sikre livsvigtige nye lån til Grækenland.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Også vicefinansministerposten har fået ny indehaver i form Tryfon Alexiadis, efter at den hidtidige, Dadia Valavani, trak sig i protest med Syriza-lederens aftale med EU, Den Internationale Valutafond (IMF) og Den Europæiske Centralbank (ECB).

Ny energiminister er Panos Skourletis, der er tæt allieret med Alexis Tsipras.

»Rokaden har tilpasset regeringen, så den er klar til den nye virkelighed,« sagde den ny energiminister ifølge Reuters.

Revolten i Syriza kom efter, at aftalen mellem regeringen og de internationale kreditorer blev indgået i starten af ugen.

Da den skulle stemmes igennem i det græske parlament, stemte 32 Syriza-medlemmer imod, mens seks afstod fra at stemme. Og det har nu fået konsekvenser.

Alexis Tsipras udtalte selv i den forbindelse, at han også var imod aftalen, men at alternativet med et græsk euroexit vil være langt værre.

I en meningsmåling offentliggjort i den græske venstrefløjs-avis Efimerida Ton Syntaknon står det da også klart, at grækerne bakker op om Tsipras og hans nye regering.

Syriza står til 42,5 procent af stemmerne, hvis der var parlamentsvalg nu. Det er næsten det dobbelte af de traditionsrige konservative parti, der står til 21.5 procent af stemmerne.

70 procent af grækerne svarer samtidig, at de foretrækker reformpakken, som er aftalt med EU og de internationale kreditorer, frem for at Grækenland må forlade eurosamarbejdet.