Tsipras klar til at give efter for EU-krav

Den græske premierminister vil nu give sig i forhold til de fleste punkter i EUs plan fra weekenden, der skal forlænge Grækenlands gældsaftale, og en aftale kan derfor nærme sig.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN THYS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alexis Tsipras vil acceptere Grækenlands kreditorers betingelser, som var på bordet i weekenden med undtagelse af nogle få mindre ændringer. Det skriver Financial Times, efter de har fået fat i et brev, som premierministeren for det kriseramte land har sendt til flere EU-institutioner.

Brevet skulle være sendt til EU-kommissionen, IMF og ECB, og i brevet skriver Tsipras, at han vil gå med på stort set alle de krav, som EU stillede i weekendens forslag.

Landet er klar til at sige ja til de reformer af pensionssystemet, som EU har krævet af landet. Den går ud på  at hæve pensionsalderen til 67 år fra 2022, og Tsipras vil have at reformen først påbegyndes fra oktober i stedet for med det samme. Han vil til gengæld have et solidaritetsbidrag til fattige pensionister, men han vil gå med til at udfase det bidrag fra 2019.

Grækenland og Tsipras vil også acceptere kravene om momsforhøjelser, undtagen for de græske øer, som får en 30 procents rabat i forhold til resten af landet.

Finansministrene fra Eurozonen vil diskutere forslaget fra Tsipras på en telekonference kl 17.30 i dag i Bruxelles.

Se brevet, som Tsipras sendte til EU her: Fold sammen
Læs mere

Foto: Foto: Bloomberg Business.