Tsipras: »I dag er en festdag«

Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras, kalder dagen for den græske folkeafstemning en festdag. Selv har han nu afgivet sin nej-stemme til EUs reformkrav.

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, afgav søndag formiddag sin stemme til den græske folkeafstemning om de internationale kreditorers reformkrav. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

GRÆKENLAND: Den græske premierminister, Alexis Tsipras, afgav søndag formiddag sin stemme til den græske folkeafstemning om de internationale kreditorers reformkrav.

Premierministeren satte kryds ved »nej« til at acceptere kravene fra Grækenlands långivere - nøjagtig som han har anbefalet det græske folk at gøre.

Efter stemmesedlen var lagt i urnen, mødte Alexis Tsipras pressen. Og hverken smilebånd eller ordvalg indikerede, at manden står med ansvaret for et land, der hænger i med neglene over en økonomisk afgrund.

»I dag er en festdag, for demokrati er en fest og en glæde. Og når demokratiet besejrer frygt og afpresning, er det både en frelse og en udvej,« sagde premierministeren.

Uden at kommentere sin mavefornemmelse omkring resultatet afleverede Alexis Tsipras en hyldest til selvbestemmelsesretten foran pressen.

»Det græske folk sender i dag et meget stærkt budskab om anstændighed og beslutsomhed. Det er et budskab om, at det kan afgøre sin egen skæbne. Mange kan og må godt ignorere en regerings vilje, men ingen kan ignorere et helt folks vilje til at leve og beslutsomt tage sit liv i sine egne hænder,« sagde han.

Valgstederne åbnede i Grækenland klokken 07.00 dansk tid og lukker klokken 19.00. Meningsmålingerne spår dødt løb mellem ja- og nej-siden.