Tryk på Skatte- ministeriets hjemmeside

Danskerne er meget interesserede i at få svar på, hvor meget de sparer i skat.

Danskerne er helt vilde med at få svar på, hvor meget de slipper billigere i skat som følge af regeringens forårspakke, der banker personskatten ned og stiller tvangsopsparingen SP i bero.

105.000 personer har alene tirsdag og onsdag klikket sig ind på Skatteministeriets hjemmeside www.skat.dk, hvor der ligger et lille program, som kan regne 2004-skatten ud.

Interessen vil givet holde sig hen over weekenden, når folk får bedre tid til den slags.

Skatteprogrammet beregner både indkomstskat, ejendomsværdiskat, arbejdsmarkedsbidrag og tvangsopsparingen (SP) efter gældende 2004 regler. Det sker både efter de tidligere regler og efter de nye, som rykker en lavere skat på arbejdsindkomst frem og suspenderer SP-bidraget i to år.

Sådan gør du
Fremgangsmåden er rimeligt enkel:

Man vælger skattekommune og angiver personoplysninger.

Derefter indtastes indkomst og fradrag i selvangivelsens felter.

Så trykker man på »beregn« og vupti får man at vide, hvor mange ekstra tusindelapper, der snart kan proppes ned i tegnebogen.

Man kan indtaste den indkomst, man skønner at tjene i 2004, eller benytte oplysningerne fra ens forskudsskema for 2004, så det hele bliver mere nøjagtigt. Med det nye forslag sker der ingen ændringer i ejendomsværdiskatten. Så hvis man alene vil have et skøn for størrelsen af skattenedsættelsen, behøver man ikke indtaste oplysninger om eventuel ejerbolig.