Trussel om indgreb mod elbranche

Elselskaberne skal give kunderne frit elvalg. Ellers bliver de tvunget. Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsens (K) tålmodighed er brugt op.

Læs mere
Fold sammen
Elselskaberne skal give forbrugerne frit valg af el-leverandør. Ellers kommer der et politisk indgreb. Det fastslår økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K).

Siden januar sidste år har de danske elforbrugere, både private og virksomheder, haft ret til selv at vælge el-leverandør til en del af deres elforbrug. Men som omtalt i går i Berlingske Tidende, er der masser af el-kunder, som stadig ikke har noget valg. Det skyldes, at deres lokale elselskab ikke er i stand til at levere afregningsdata til elleverandørerne. Men nu skal der snart ske noget, siger økonomi- og erhvervsministeren.

»Det er fuldstændig uholdbart, hvis elselskaberne ikke kan levere de data. Branchen selv har været med til at fastlægge kravene til måledata, og så må de også kunne leve op til dem,« siger han.

Energitilsynet har ikke beføjelser til at idømme elselskaberne bøder for ikke at overholde lovens krav. Men tilsynet har indkaldt branchen til et møde den 19. august, hvor der vil blive talt klart sprog.

»Hvis ikke der kommer en snarlig løsning, så forventer jeg, at Energitilsynet kommer til mig med de forhold, som ikke er bragt på plads. Og så må jeg gå længere ind i sagen,« siger Bendt Bendtsen.