Trumps konti i tysk storbank trækkes ind i Rusland-undersøgelse

Deutsche Bank bliver nu tvunget til at udlevere kontoudskrifter, der skal være med til at afdække, om Donald Trump samarbejdede med Rusland i valgkampen.

Foto af Trump: Saul Loeb. Foto af Deutsche Bank: Kai Pfaffenbach. Scanpix Fold sammen
Læs mere

Tysklands største bank, Deutsche Bank, har modtaget et vigtigt dokument fra den amerikanske specialanklager Robert Mueller:

En stævning, der forpligter Deutsche Bank til at udlevere informationer om Donald Trumps konti i banken. Det skriver Bloomberg.

Stævningen er seneste tegn på, at Robert Muellers undersøgelse af, hvorvidt Trump og hans rådgivere havde kontakt med Rusland under valgkampen, kommer tættere og tættere på præsidenten. I weekenden indrømmede Trumps tidligere sikkerhedsrådgiver Michael Flynn, at han havde løjet over for FBI om indholdet af et møde med den russiske ambassadør. Han er dermed det fjerde medlem af Trumps kampagnestab, der er blevet anklaget.

Inden Trump flyttede ind i Det Hvide Hus, skyldte han Deutsche Bank knap to milliarder kroner i ubetalte lån, som han havde taget i forbindelse med ejendomsopkøb. Flere demokrater har sat spørgsmålstegn ved, om lånene indeholdt garantier fra den russiske regering eller på anden vis var forbundet til Rusland.

Tidligere har Deutsche Bank afvist at udlevere dokumenter og har henvist til, at kundeforholdene er hemmelige. Men det argument bliver overtrumfet af den seneste stævning.

Det er stadig uvist, hvilke informationer bankdokumenterne indeholder. Deutsche Bank har afvist at udtale sig til Bloomberg.