Trump tager smut til Mexico før tale om indvandring

Den republikanske præsidentkandidat i USA, Donald Trump, rejser onsdag til Mexico for at mødes med landets præsident, Enrique Penã Nieto. Det bekræfter den 70-årige milliardær på Twitter sent tirsdag amerikansk tid.

- Jeg har takket ja til invitationen fra Mexicos præsident, Enrique Peña Nieto og ser meget frem til at mødes med ham i morgen, skriver præsidentkandidat i USA, Donald Trump på Twitter. Fold sammen
Læs mere
Foto: CARLO ALLEGRI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Jeg har takket ja til invitationen fra Mexicos præsident, Enrique Peña Nieto og ser meget frem til at mødes med ham i morgen, skriver han.

Også det mexicanske præsidentkontor bekræfter på Twitter besøget, skriver Reuters.

Besøget vil finde sted bare få timer, inden at Trump skal holde en imødeset tale i den amerikanske delstat Arizona om emnet indvandring.

Peña Nieto har inviteret både Trump og Hillary Clinton, Demokraternes præsidentkandidat, på besøg i Mexico.

Mexico har om noget været et sted, som Trump er vendt tilbage til i sine taler gennem valgkampen.

Han har igen og igen talt om at bygge en mur på grænsen mellem USA og Mexico for at forhindre blandt andet ulovlig indvandring og narkokriminalitet.

Søndag skrev den excentriske milliardær så på Twitter, at han onsdag ville holde en "vigtig" tale om indvandring. Ifølge The New York Times fordi han måske var ved at distancere sig fra sin hårde linje på det punkt.

Men ifølge Reuters' kilder har Trump ikke tænkt sig at bøje af på løftet om at bygge en mur - og det vil han også sige i talen onsdag.

Spørgsmålet er så, om han også vil holde fast i løftet om, at de cirka 11 millioner illegale immigranter, der opholder sig i USA, skal smides ud af landet - om nødvendigt med magt - hvis han bliver USA's næste præsident.