Trump: Skatteydere skal ikke betale for konkursramte banker

Da flere store banker brød sammen under finanskrisen, måtte amerikanske borgere punge ud til redningspakkerne. Nu vil Trump-regeringen ændre »Kapitel 14« i finansforordningen og mindske risikoen for, at skattepenge fremover vil blive brugt på at redde »too big to fail«-banker. Wall Street advarer.

Lehman Brothers' konkurs tilbage i 2008 står for mange ud som en hændelse, der eskalerede finanskrisen. I fremtiden skal der i endnu lavere grad være hjælp til selv banker i »Too-big-to-fail« størrelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: NICHOLAS ROBERTS

I fremtiden skal regningen for krakkede banker ikke sendes til de amerikanske skatteydere. Det mener USA's præsident, Donald Trump, som vil ændre en vigtig del af finansforordningen.

Det skriver Financial Times.

»Konkursreformerne, som vi foreslår, vil lade aktionærer, ledelse og fordringshavere i finansielle selskaber være ansvarlige for alle tab ved konkurs. Regeringens politik er klar - vi vil ikke tolerere skatteyderbetalte redningsaktioner,« siger den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin, til Financial Times.

Forslaget er ikke faldet i god jord hos Wall Street og udenlandske myndigheder, som har advaret den amerikanske regering om faren ved at afvikle det nuværende system.

Ifølge det amerikanske finansministerium skal praksissen stadig skal være en mulighed, men kun bruges som en sidste udvej.