Trump og Cruz bekymrer amerikansk erhvervsliv

Store erhvervsfolk i USA har længe grinet af de to republikanske præsidentkandidater Donald Trump og Ted Cruz. Men nu er grinet tørret af og erstattet med bekymring, da deres politiske linje potentielt kan medføre stor usikkerhed i erhvervslivet og derved skade amerikanske virksomheder.

Donald Trump. ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sean Rayford
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Financial Times.

- Jeg griner ikke længere. Jeg er derimod en smule bekymret. Hvis det i sidste ende står mellem Hillary (Clinton, red.) og Trump eller Cruz, så får Hillary min stemme. Jeg er uenig med Hillary på mange områder, men jeg ved i det mindste, hvad jeg får, hvis vi vælger hende, siger Jim Newsome, der er lobbyist og tidligere formand for Commodity Futures Trading Commission, ifølge Financial Times.

Også Joshua Lewis, der er stifter af kapitalfonden Salmon River Capital, kalder valget "pest eller kolera".

- Jeg ser mig selv som uafhængig. Der er republikanere, jeg kunne stemme på, men det bliver ikke nogen af de to (Trump eller Cruz, red.) under nogen som helst omstændigheder, siger Lewis til avisen.

Andre erhvervsfolk påpeger den store usikkerhed, der vil herske med Donald Trump som præsident, da han har brugt mere tid på at tale ned til kvinder, muslimer og mexicanere frem for at fremlægge konkrete politiske løfter.