Trump mødtes med Twitter-chef for at diskutere retningslinjer

USAs præsident Donald Trump har mødtes med chefen for Twitter, Jack Dorsey, for at diskutere, om medieplatformen er forudindtaget i forhold til dets brugere, efter at præsidenten er begyndt at miste følgere på sin profil. Donald Trump har tidligere anklaget andre sociale medier og tech-virksomheder for at være politisk forudindtagede mod konservative brugere.

Twitters administrerende direktør, Jack Dorsey, blev kaldt til møde med præsident Trump for at forklare, hvorfor præsidenten mistede følgere. Arkivfoto: Kim Chul-Soo/EPA/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Den amerikanske præsident Donald Trump har personligt mødtes med medstifter og administrerende direktør for Twitter, Jack Dorsey, efter at præsidenten er begyndt at miste følgere på sin Twitter-profil. Præsidenten havde inviteret tech-iværsætteren til Det Ovale Værelse for at diskutere, hvorvidt Twitter er politisk neutral i dets retningslinjer.

Det skriver Financial Times.

Jack Dorsey forsikrede dog præsidenten om, at hans følgere ikke er blevet unødigt udelukket, og at et nedslag mod falske profiler og robotter har påvirket antallet af følgere på tværs af det politiske spektrum. Således har selskabet oplyst, at den tidligere præsident Barack Obama har mistet flere følgere end Donald Trump, skriver avisen.

»Godt møde i det Hvide Hus med Jack fra Twitter. Mange emner diskuteret omkring deres platform og de sociale medier generelt. Ser frem til at fortsætte med at have en åben dialog!« tweetede præsident Trump efter mødet.

Mødet kom blot timer efter, at præsidenten i en række tweets anklagede platformen for målrettet at gå efter konservative og højreorienterede profiler, og at hans profil blev uretfærdigt behandlet af selskabet. Tidligere på året lancerede Twitter en målrettet indsats mod spredning af falske nyheder på platformen, hvilket har ført til, at mange ekstremistiske profiler fra venstre- såvel som højrefløjen er blevet lukket.

Præsidenten har tidligere udtrykt kritik over for andre sociale medier og virksomheder som Facebook, Google, YouTube og Twitter, der ifølge ham generelt favoriserer rivaler fra det demokratiske parti, og at de er forudindtagede over for konservative brugere. Dette er dog ikke tilfældet, siger Jack Dorsey.

»Twitter er til for at sikre den offentlige samtale i dens helhed, og vi agter at gøre den sundere og mere respektfuld,« siger han ifølge BBC News.

Donald Trump mødtes tidligere på året også med administrerende direktør for Google, Sundar Pichai, for at drøfte virksomhedens forretning i Kina, og om hvorvidt selskabet udviste »politisk fairness«, som nyhedsbureauet Reuters har berettet om.

Donald Trump har i skrivende stund omkring 60 mio. følgere på Twitter.