"Trump-faldet” kostede verdens 500 rigeste 234 milliarder kroner

Onsdagens børsfald på Wall Street gik hårdt ud over verdens rigeste og deres aktieformuer.

Mark Zuckerberg har på trods af et tab på 2 milliarder dollars øget sin formue i 2017 med 82 milliarder kroner, og er i dag god for 417 milliarder kroner. Foto: REUTERS/Stephen Lam. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stephen Lam

Ifølge Bloombergs milliardærindeks fik verdens 500 rigeste mennesker barberet 35 milliarder dollar – 234 milliarder kroner – af deres papirformuer, da den politiske uro i USA onsdag førte til et markant fald på børsen.

Hårdest gik det ud over Facebooks Mark Zuckerberg, som ”tabte” 2 milliarder dollars, da Facebook-aktien faldt med 3,3 procent.

Der er nu ingen grund til at have ondt af verdens rigeste. Endnu da. For de fleste på listen har trods onsdagens fald stadig plus på kontoen for 2017.

For eksempel har Zuckerberg øget sin formue med 82 milliarder og er i dag god for 417 milliarder kroner.

Den eneste af de ti øverste på Bloombergs liste, som må bogføre en negativ udvikling i formuen, er den kendte investor Warren Buffett, som har tabt 2,79 milliarder kroner og nu har en formue på 486 milliarder kroner.

Medgrundlæggeren af Microsoft, Bill Gates, topper fremdeles listen med en formue på 581 milliarder kroner.

Skattereform skudt til hjørne

Faldet på Wall Street kom i kølvandet på The New York Times’ afsløring tirsdag, at den fyrede FBI-chef James Comey angiveligt har skrevet et notat efter et møde med præsident Donald Trump i februar.

Af notatet fremgår det, at Trump bad Comey om at droppe efterforskningen af den daværende nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn.

Det virker ikke betryggende for aktiemarkedet, at Trump onsdag aften forsøgte at slå tilbage; markedet reagerede negativt med nye fald.

Afsløringen fra notatet omtales af flere som en eksistentiel trussel mod Trumps præsidentembede – og desuden et bevis på, at præsidenten har forsøgt at påvirke justitsministeriets efterforskning af Trump-administrationens forhold til Rusland.

Wall Street har ellers reageret positivt på Trumps planer for den amerikanske økonomi – ikke mindst den meget omtalte skattereform. Nu frygter flere imidlertid, at disse planer vil blive skubbet i baggrunden.

”Vi taler ikke længere om en finanspolitisk stimulans, og vi snakker ikke længere om skattesænkninger,” hed det således fra Commerzbank-strategen Max Kettner.