Trump er på listen over de største trusler mod økonomien

Tanken om, at Donald Trump flytter ind i Det Hvide Hus, er rykket ind på en sjetteplads på The Economist Intelligence Units liste over trusler mod den globale økonomi.

En ny analyse vurderer, at Donald Trump er en lige så stor trussel mod den globale økonomi som terrorisme og jihad. Fold sammen
Læs mere
Foto: RHONA WISE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Donald Trump kan blive en katastrofal leder og få store konsekvenser for den globale handel, USA's forhold til Kina og stabiliteten i Mellemøsten.

Sådan lyder begrundelsen for den kontroversielle ejendomsmagnats placering på listen over trusler mod økonomien.



The Economist Intelligence Unit vurderer risikoen til indeks 12 på en skala fra 1-25 baseret på en moderat sandsynlighed for, at Trump bliver præsident. Til gengæld vil det få store konsekvenser.

- I tilfælde af en sejr til Trump kan hans fjendtlige indstilling til frihandel, og afstandtagen til Mexico og Kina især, hurtigt eskalere til en reel handelskrig, skriver The Economist.



Samlet set vurderes truslen fra Donald Trump til at være lig den fra terrorisme og jihad, der ligeledes vurderes til indeks 12.

- Hans militaristiske tendenser over for Mellemøsten (og forbud mod muslimske rejsende i USA) ville være et potentielt rekrutteringsværktøj for jihad-grupper, og kan øge deres trusler både i regionen og i resten af verden, skriver The Economist Intelligence Unit.



Men selvom Donald Trump har et stort forspring i den republikanske lejr, så levnes han ikke mange chancer over for den mest sandsynlige demokratiske kandidat, Hillary Clinton, i et eventuelt præsidentvalg - medmindre der sker noget ekstraordinært inden den første tirsdag efter den første mandag i november.

- Selvom vi ikke forventer, at Hr. Trump besejrer sin mest sandsynlige demokratiske konkurrent, Hillary Clinton, er der risici mod denne prognose, især i tilfælde af et terrorangreb på amerikansk jord eller en pludselig økonomisk nedgang, lyder konklusionen.