Troels Lund vil holde Trump fast på frihandel

Vækst og udvikling kan kun komme, hvis der er fri handel i verden, siger erhvervs- og vækstministeren, som afventer Donald Trumps helt konkrete plan for, hvad der skal ske i USA.

Smidige forbindelser til USA er afgørende for også dansk vækst og eksport, siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), som afventer konkrete udspil fra den kommende, amerikanske præsident. Arkivfoto: Ólafur Steinar Gestsson, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Danmark har tænkt sig at gøre alt, hvad der er muligt, for at sikre, at den kommende, amerikanske præsident, republikaneren Donald Trump, ikke isolerer USA, som er det næststørste eksportmarked for danske varer.

Det siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) oven på Donald Trumps overraskende choksejr, der har sendt aktiemarkederne i knæ ved udsigten til, at USA vil isolere sig internationalt.

»Nu er der heldigvis kommet et klart resultat i USA, og Donald Trump bliver præsident. Vi er afhængige af og indstillet på et stærkt samarbejde med USA som altid. For Danmark er det afgørende, at Donald Trump også påtager sig et internationalt lederskab. Derfor går vi nu i aktiv dialog for at sikre det afgørende for, at verden kan udvikle sig: fokus på frihandel. Her er USA det næststørste eksportmarked for Danmark, så vi skal gøre vores yderste for at få en tæt dialog med den amerikanske administration,« siger erhvervs- og vækstministeren til Berlingske.

Konkret program mangler stadig

Tyskland er det land i verden, som danske virksomheder afsætter mest til.

Troels Lund Poulsen afventer dog - som de fleste andre - at se en konkret arbejdsplan fra den kommende præsident.

»Vi må se, når han har fremlagt et konkret program. Man kan dog glæde sig over hans store ambitionsniveau for igen at skabe vækst og udvikling. Det gør man ved frihandel, som ikke skal besværliggøres eller forhindres - det må vi også argumentere for. Men det bliver afgørende, at vi gør, hvad vi kan, for at gøre vores indflydelse gældende,« understreger ministeren.

LÆS MERE