»Trist forløb, surrealistiske tider, men i det mindste mere realistisk udmelding om brexit«

EU's præsident glæder sig over en "mere realistisk udmelding" fra Storbritannien om det kommende EU-farvel.

EU-præsident Donald Tusk Fold sammen
Læs mere
Foto: Olivier Hoslet
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ministrene i den tyske regering sætter sig onsdag sammen og finder frem til, hvordan Tyskland stiller sig i de kommende EU-forhandlinger om Storbritanniens exit fra unionen.

Det siger Tysklands udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier. Han glæder sig over, at der tirsdag "endelig" er kommet større klarhed over, hvilken slags aftale Storbritannien ønsker med EU.

Den britiske premierminister, Theresa May, løftede tirsdag eftermiddag en del af sløret for, hvad briterne går efter.

»Hun (Theresa May, red.) understreger, at hun ønsker et positivt og konstruktivt forhold, venskab med et stærkt EU. Det er godt,« siger Frank-Walter Steinmeier ifølge nyhedsbureauet dpa.

Han understreger dog, at forhandlingerne med briterne først begynder, når Storbritannien har aktiveret EU-traktatens artikel 50 og dermed formelt indleder forhandlingerne om skilsmissen.

EU-præsident Donald Tusk skriver på Twitter, at de øvrige 27 medlemslande står samlet og klar til at forhandle med briterne, når de formelt har sat gang i exit-processen.

»Trist forløb, surrealistiske tider, men i det mindste mere realistisk udmelding om brexit,« lyder det fra Tusk.

Tjekkiets minister med ansvar for EU-anliggender, Tomas Prouza, kalder Mays tale for "grundig". Men måske er briternes ønsker lige store nok.

»Storbritanniens plan synes en smule ambitiøs - så meget frihandel som muligt, fuld kontrol over immigration ... der bliver taget meget, men givet mindre,« skriver han på Twitter.