Trængt norsk rigmand tynget af lånegebyrer

Aker Kværners Kjell Inge Røkke har de seneste år måttet bøde 180 millioner norske kroner på låneomlægninger.

Læs mere
Fold sammen
Den kriseramte norske forretningsmand Kjell Inge Røkke har måttet sande, at det er dyrt at være fattig.

De seneste år er hans investering i Aker Kværner-koncernen blevet syv-otte mia. mindre værd på grund af tidernes ugunst, og det har betydet heftig aktivitet med at holde styr på finanserne for at holde kreditorerne fra døren.

Nu afslører det norske dagblad Dagens Næringsliv, at hvad der har været skidt for Røkke, har været godt for hans bankforbindelser.

Bladet skriver, at alene hans mæglerforbindelser Enskilda Securities og Pareto har scoret 180 mio. norske kr. i honorarer på at være behjælpelige med låneomlægninger via bl.a. aktieemissioner.

Mens Røkke personligt nok en tid endnu er økonomisk trængt, så virker fremtidsudsigterne for Aker Kværner nu lysere med god kontrakttilgang og en større reorganisering.

Selskabet fik for nylig ny bestyrelsesformand i danske Lone Fønss Schrøder - der indtil for et par år siden var højest placerede kvinde hos A.P. Møller - og senere på året tiltræder Statoils hidtidige finansdirektør Inge K. Hansen som ny adm. direktør, efter at den hidtidige Aker-chef Helge Lund har sagt ja til at blive ny Statoil-chef.