Torsdagens obligationer: Endnu en bundrekord for renten

Bundrekord følger bundrekord for den danske rente i de seneste ugers obligationshandel, og torsdag nåede renten ned i minus 0,18 pct. ved dansk lukketid. Endda efter et kort besøg under minus 0,18 pct. i løbet af dagen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dermed faldt renten på den tiårige statsobligation 4 basispoint i forhold til lukkeniveauet tirsdag før grundlovsdag.

Dagens væsentligste makrobegivenhed var rentemødet i Den Europæiske Centralbank, ECB, der som ventet resulterede i uændrede rentesatser, men som også bragte forsikringer fra centralbankchefen, Mario Draghi, om, at der ikke er udsigt til renteforhøjelser de kommende 13 måneder.

I forvejen havde chefen for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Jerome Powell, åbnet for mulige lempelser i pengepolitikken i hans del af verden.

Ud over rentesignalet benyttede ECB lejligheden til at øge sit skøn for såvel inflation og økonomisk vækst i indeværende år med 0,1 pct.point. til henholdsvis 1,2 pct. og 1,3 pct. Til gengæld er vækstskønnet for 2020 reduceret til 1,4 pct. fra 1,6 pct., og inflationsestimatet er reduceret til 1,4 pct. fra 1,5 pct.

»Den underliggende inflation ventes øget på mellemlangt sigt støttet af pengepolitiske tiltag, økonomisk ekspansion og stærkere lønvækst,« sagde Mario Draghi.

/ritzau/FINANS

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk