Torsdagens aktier: Bankerne tog revanche i generelt positivt marked

Medvind til finansaktierne generelt gav sammen med konkrete nyheder om ændringer i topledelsen stigninger til de to storbanker Danske Bank og Nordea i torsdagens overordnet positive aktiemarked, hvor det danske C25-indeks steg 0,4 pct. til 1155,62.

»Bankerne har det generelt ret godt i Europa, og de nordiske banker har det endnu bedre. Her ligger Danske Bank og Nordea i top, og det er de to banker, der har været ude med ændringer i topledelsen. Derfor har de det specielt godt i dag,« siger Mads Zink, der er chefaktiehandler hos Danske Bank, til Ritzau Finans. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jacob Gronholt-Pedersen

Her indtog Danske Bank toppen af indekset sammen med Mærsk og Maersk Drilling.

»Bankerne har det generelt ret godt i Europa, og de nordiske banker har det endnu bedre. Her ligger Danske Bank og Nordea i top, og det er de to banker, der har været ude med ændringer i topledelsen. Derfor har de det specielt godt i dag,« siger Mads Zink, der er chefaktiehandler hos Danske Bank, til Ritzau Finans.

Han mener, at den positive stemning omkring bankerne mere var en reaktion på, at de generelt har ligget presset gennem længere tid, end en følge af stigende renter.

»Hele markedet har det godt, og så er man ude at lede efter noget, som måske har klaret sig lidt ringere, og som måske er kommet lidt for langt ned generelt,« siger chefaktiehandleren.

Danske Bank steg 5,3 pct. til 90,56 kr. efter flere organisationsændringer, der blandt andet omfatter udnævnelsen af en ny finansdirektør.

Til april næste år sætter Stephan Engels, tidligere finansdirektør i Commerzbank, sig i stolen, mens den nuværende finansdirektør, Christian Baltzer, forlader banken med øjeblikkelig virkning.

Jyske Bank steg 3,4 pct. til 196,05 kr.

Uden for eliteindekset har Nordea udnævnt Frank Vang-Jensen som ny topchef. Han kommer fra en stilling som landechef i Danmark og afløser finske Casper von Koskull, som går på pension i løbet af 2020.

Nordea sluttede torsdag 6,8 pct. højere i 44,84 kr.

TRE GANGE PLUS TIL MÆRSK

Tilbage i toppen af C25 steg Maersk Drilling 4,6 pct. til 390 kr., efter at finanshuset SEB ifølge Bloomberg News indledte dækning af aktien med en købsanbefaling og et kursmål på 545 kr.

De to andre Mærsk-aktier blev løftet 3,6 pct. til 7175 kr. og 3,7 pct. til 7646 kr. for henholdsvis A- og B-aktien. Det skete uden selskabsspecifikt nyt.

»Det er igen lidt det der med aktier, som har klaret sig lidt dårligere. Der er nogle smånyheder ude, som ikke rigtigt kan forklare stigningen«, siger Mads Zink.

PANDORA STØTTET AF SIGNAL FRA SIGNET

Pandora meldte sig i toppen af C25 med et plus på 2,3 pct. til 300,20 kr. - delvist i forlængelse af positivt regnskabsnyt fra det amerikanske smykkeselskab Signet, der igennem kæden Jared sælger smykker fra Pandora.

»De er ude at opjustere, og det er helt klart, at det smitter af. Men man kan også se, at Pandoras salg gennem Signet falder, så man kan diskutere rimeligheden i Pandoras stigning«, påpeger Mads Zink.

Novo Nordisk fik hævet sit kursmål hos Danske Bank til 440 kr. fra 400 kr., men aktien lukkede i bunden af C25 med et tab på 2,0 pct. til 355,05 kr.

Ifølge Mads Zink på linje med, at medicinalaktierne var dem, der klarede sig dårligst i Europa torsdag.

En lidt mere positiv stemning i markedet generelt sender investorerne i favnen på mere cykliske papirer og ud af de defensive, og det er styrket af en opløftende udvikling i handelskrigen mellem USA og Kina, hvor Kina har oplyst, der der planlægges nye forhandlinger i næste måned.

»Det er det, der har startet det hele«, vurderer Mads Zink.

MERE NYT FRA ANALYTIKERNE

Energikoncernen Ørsted rykkede 0,2 pct. frem til 670,20 kr. Goldman Sachs satte kursmålet op til 950 kr. fra 760 kr.

Tryg fik løftet kursmålet af Exane BNP Paribas til 161 kr. fra 153 kr. Forsikringsaktien steg 0,9 pct. til 206,80 kr.

Uden for C25-indekset sprang Zealand Pharma 7,9 pct. til 159,90 kr. Biotekselskabet har oplyst, at det har udstedt knap 4 mio. nye aktier med et ventet bruttoprovenu på omtrent 560 mio. kr. til storaktionæren Van Herk Investments.

Omvendt faldt NNIT 2,4 pct. til 70,70 kr. It-selskabet oplyste, at det skal betale erstatning til Digitaliseringsstyrelsen, fordi selskabet ikke levede op til kravet om oppetider i forbindelse med et datacenter-nedbrud i sommer, som sendte NemLog-in til tælling.

/ritzau/FINANS