Torsdagens aktier: Ambu banket baglæns - Pandora fortsatte op

Foto: Liselotte Sabroe

Ambu var igen torsdag prygelknabe på fondsbørsen. Kursfaldet var dog inden telekonferencen end større end slutniveauet. Imens fortsatte Pandora i det højere luftlag for tredje dag i træk efter selskabets regnskab tirsdag.

Generelt var markedet fladt og C25-indekset lukkede 0,3 pct. lavere i 1138,95.

Ambu blev torsdag straffet, efter at selskabet natten til torsdag nedjusterede sine forventninger til regnskabsåret 2018/19. Det takserede investorerne til et kursfald på 15,5 pct. til 93,64 kr. Aktien var dog nede lige over 88 kr. kort efter åbningen af markedet.

Ambu sænkede sine forventninger, da selskabet i fremtiden selv vil stå for salget af engangsendoskopet Ascope i USA. Det betyder, at omsætningsvæksten vil blive reduceret med omkring 8 pct.point. Tidligere ventede Ambu en vækst på 14-15 pct. på den post.

Med nattens nedjustering kom Ambu sit regnskab for tredje kvartal af det skæve regnskabsår i forkøbet, da det blev offentliggjort torsdag inden børsåbning. Heri fremgår det, at der nu ventes en organisk vækst i niveauet 4-5 pct. i regnskabsåret.

»Nedjusteringer bliver straffet i markedet, men man skal lægge mærke, til at Ambu på et tidspunkt var nede med over 20 pct. inden telekonferencen, hvor selskabet forklarede sig og minimerede faldet,« påpeger chefaktiehandler i Danske Bank Mads Zink.

Han understreger dog, at faldet virker fair, da der fortsat er usikkerhed på den korte bane.

PANDORA FORTSATTE OP

I den anden ende af eliteaktierne lå Pandora igen. Aktien steg med 2,1 pct. til 306,90 kr. Der var ikke noget specifikt nyt om aktien torsdag. Mandag - dagen før regnskabset - kostede aktien »kun« 233,10 kr.

»Pandora har underformet i en lang periode, og der er sikkert investorer, der har ligget undervægtet i aktien, som nu bygger positioner op, samtdig der dækkes måske også shortpositioner ind,« vurderer Mads Zink.

INVESTORERNE SENDTE GN NED

GN kom som Ambu sit regnskab i forkøbet, da selskabet onsdag aften kunne fortælle, at forventningerne til Audio blev opjusteret, så der nu ventes en vækst i omsætningen på omkring 24 pct. fra før mere end 19 pct.

»Væksten i Audio er meget stærk, og det vidner om, at man står med en meget konkurrencedygtig produktpalette, også når vi sammenholder det med udviklingen i Plantronics, der havde en organisk vækst på minus 8 pct.,« konstaterer Janne Vincent Kjær, GN-analytiker i Jyske Bank.

Torsdag morgen fremlagde selskabet sit regnskab for andet kvartal af 2019, og det viste en bedre toplinje og organisk vækst, end det ifølge estimater indsamlet af selskabet selv var ventet blandt op til 17 analytikere, mens driftsresultatet (EBITDA) og bundlinjen var svagere.

Aktien endte dog dagen med et fald på 1,6 pct. til 305,60 kr.

MANGE REGNSKABER

Der var mange regnskaber uden for C25. Men ikke mange rykkede voldsomt på kurserne. Der var tal fra blandt Nordfyns Bank, Skako, DLH, Cbrain, Jeudan, Parken, Columbus, SP Group og Migatronic. Kun Columbus og Nordfyns Bank reagerede markant.

Columbus-aktien satte sig med 6,5 pct. til 10,88 kr.

Columbus kom ud af første halvår med encifret organisk vækst målt på både toplinjen og driftsresultatet. Forventningerne til helåret fastholdes.

Salget steg med 2 pct. organisk, mens omsætningen målt i kroner faldt marginalt til 977,2 mio. kr. fra 978,2 mio. kr. Driftsresultatet, EBITDA, steg til 101,5 mio. kr. fra 94,7 mio. kr. Blandt de områder, der har drillet i første halvår, er salget af Columbus Software, der faldt med 12 pct. i første halvår. Desuden har brexit påvirket resultaterne i Storbritannien, og en turnaround i USA tager længere tid en ventet.

Nordfyns Bank steg 2,9 pct. til 530 kr. efter at have oppræciseret forventningerne til hele året til toppen af de hidtil udmeldte interval.

ANALYSEÆNDRINGER PÅVIRKEDE

Flere finanshuse har torsdag været ude med analyser af danske selskaber.

Det er blandt andet overgået Ørsted, som har fået sænket sin anbefaling hos Morgan Stanley til »ligevægt« fra »overvægt,« mens kursmålet er blevet løftet med 9 pct. til 625 kr. Aktien faldt 4 pct. til 643,20 kr.

Deutsche Bank har løftede kursmålet for DSV-aktien med 23 pct. til 800 kr., mens anbefalingen stadig er »køb«. Aktien steg 0,8 pct. til 654,80 kr.

SEB har sænket anbefaling af Coloplast til »sælg« fra »hold«, mens kursmålet for aktien, der torsdag faldt 1,5 pct. til 831,80 kr., fortsat er 740 kr.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk