Topledere vil give gode råd om arbejdspladsen

Et halvt hundrede ledere fra danske virksomheder har indvilget i at dele deres erfaringer med personalepolitik med andre via et internet-panel.

God ledelse handler også om at kunne give og tage imod et godt råd. Begge dele bliver der mulighed for ved et kommende initiativ, hvor et halvt hundrede ledere i toppen af lige så mange private og offentlige virksomheder vil stille sig til rådighed med deres erfaring.

Initiativet er udsprunget af Great Place to Work Institute Danmark, en del af Oxford Group, som hvert år siden 2001 i samarbejde med Berlingske Tidendes Nyhedsmagasin har kåret Danmarks bedste arbejdsplads.

Fælles for de ledere, der deltager i panelet - der sandsynligvis kommer til at hedde www.lederpanelet.dk - er, at deres virksomheder en eller flere gange har været i Top 50 i undersøgelsen.

»Vi mener, der må være et stort viden- og erfaringsmateriale, som andre kan få glæde af,« fortæller direktør Lotte Elmann Wegner, Great Place to Work Institute Danmark A/S.

»Deltagerne skal ikke rådgive om økonomi eller strategi, men om de mere bløde sider af lederarbejdet: motivation, trivsel og personalepolitik. Fælles for disse ledere er jo, at de har bevist, at de kan drive en virksomhed, som medarbejderne er tilfredse med.«

Behov for viden
Ideen er, at lederpanelet en-to gange om måneden tager stilling til aktuelle problemstillinger på arbejdspladserne, hvorefter erfaringerne formidles på webstedet. Problemerne kan f.eks. være: medarbejdernes private brug af computere på jobbet, integration af indvandrere, sygefravær og medarbejdersamtaler.

»Når vi har offentliggjort undersøgelsen Danmarks Bedste Arbejdsplads er vi efterfølgende blevet kontaktet af virksomheder, som har efterlyst en samlet rapport eller analyse. Det har vi ikke hidtil givet os af med, fordi en del af resultaterne er specifikke for den enkelte virksomhed. Men det understreger, at der er et behov for at få videregivet de almene erfaringer, der kan uddrages af undersøgelsen, og det er det, vi vil bruge panelet til,« siger Lotte Elmann Wegner.

Lederpanelet repræsenterer både små og store virksomheder. Deltagerne er som hovedregel administrerende direktører eller ledere med ansvaret for personalepolitikken.