Topfolk fyret i vikar-gigant efter talfusk

Adecco, verdens største vikarbureau, sagde i går farvel til økonomidirektør Felix Weber og lederen af firmaets division i Nordamerika, Julio Arrieta. De går, efter at der er blevet sat spørgsmålstegn ved regnskabsførelsen i USA.

Læs mere
Fold sammen
NEW YORK

Det ser værre og værre ud for Adecco, verdens største vikarburau, som har hovedsæde i Schweiz. Den nordamerikanske afdeling, Adecco Staffing, har rod i regnskaberne, blev det meddelt i starten af ugen, og nu er to højt placerede ledere blevet gået.

Både økonomidirektør Felix Weber og Julio Arrieta, som ledede afdelingen i Nordamerika, er blevet ofre for den gryende skandale.

Samtidig fortsætter virksomheden sin udredning af regnskaberne i afdelingen i USA og punktchecker også tallene andre steder, men der er kun kommet få detaljer frem om, hvori problemerne egentlig består.

Firmaet oplyser, at det ikke kan komme med mere information på grund af USAs nye regnskabsregler, der er indført i kølvandet på de mange erhvervsskandaler i landet. Måske netop på grund af uvisheden frygter markederne en ny svindelskandale.

Adecco har oplyst, at der er tale om problemer med både indtægter, fakturering, lønninger og IT-sikkerhed i Adecco Staffing, firmaets division i USA. Der lader også til at være tale om, at ansatte eller tidligere ansatte er gået til myndighederne med oplysninger.

»Problemerne er mere alvorlige end frygtet. Det handler om indtægterne, og det tror jeg er meget slemt,« sagde Ronald Wildmann, analytiker hos den schweiziske bank Bank Leu, til FT.com.

Usikkkerhed
Det er dog endnu uklart, om der er tale om decideret svindel. Men både det amerikanske finanstilsyn SEC og den offentlige anklagemyndighed i New York har indledt deres egne undersøgelser af firmaet.

Balladen begyndte tidligere på ugen, da firmaet meget kort meddelte, at dets årsregnskab ville blive forsinket på grund af tvivl om de amerikanske regnskaber.

Det vides stadig ikke, hvornår 2003-regnskaberne kan afsluttes.

Aktierne i Adecco, som er noteret både i Zürich og New York, faldt drastisk mandag, da oplysningerner om problemer først kom frem, men i går steg de en smule på børsen i Zürich, mens de ved redaktionens slutning var faldet 13 pct. i New York.