Topchefernes lønninger er faldende i USA

De gennemsnitlige aflønninger til administrerende direktører i S&P-500-selskaber faldt sidste år med den største margin siden finanskrisen. Det er særligt bonusser og pensionsordninger, der er blevet skåret i som følge af skuffende præstationer.

De gennemsnitlige aflønninger til administrerende direktører i S&P-500-selskaber faldt sidste år med den største margin siden finanskrisen. Det er særligt bonusser og pensionsordninger, der er blevet skåret i som følge af skuffende præstationer. Fold sammen
Læs mere
Foto: imtmphoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver the Wall Street Journal.

»Lønstigningerne til administrerende direktører er i år sat på pause,« siger John Roe, der er topchef i konsulentvirksomheden ISS Corporate Solutions, til the Wall Street Journal.

En opgørelse fra analyseinstituttet Mylogiq viser, at der har været en gennemsnitlig lønnedgang på 3,8 pct. i 300 af USA's største børsnoterede selskaber.

Den gennemgribende trend er blandt andet gået ud over selskabet 3M's administrerende direktør, Inge Thulin, der sidste år tjente 19,4 mio. dollar, hvilket er 3,4 pct. mindre end året før.