Topchefer køber aktier i Norwegian for over 150 millioner

Norwegian-chefen Bjørn Kjos og bestyrelsesformand Bjørn H. Kise køber op i flyselskabet med betydelig gevinst.

Norwegians adm. direktør Bjørn Kjos, fotograferet i Københavns Lufthavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kjos og Kise har meddelt offentligheden, at de vil købe én million aktier i Norwegian via. deres fælles selskab, HBK Holding. De forbeholder sig dog ret til at købe færre aktier. I dag blev det så klart, at købet vil omfatte 803.000 aktier.

Kursen endte på 240 norske kroner pr. aktie [190 d.kr, red.), altså et samlet beløb på knapt 153 millioner danske kroner. Det var en betydelig højere kurs end gårsdagens afslutningskurs på 214.

Med købet giver Kjos et signal om, at han tror på flyselskabet og aktien, selv i denne situation, hvor Norwegian har været igennem en turbulent periode.

»Det er udelukkende positivt. Norwegian har jo haft en ledelse, som historisk set har haft en gevaldig tro på selskabet og på det, det foretager sig, og dette viste den igen i går,« siger flyanalytiker Kenneth Sivertsen fra Pareto Securities til E24.

Norwegian-aktien steg i går med mere end 10 procent på Oslo Børs.Hidtil er Norwegian faldet over 25 procent på børsen, og fra foråret sidste år og til i dag er papiret faldet fra 380 til 214 norske kroner (300 hhv. 169 danske kroner).
Både den mangeårige finansdirektør Frode Foss' afgang, en sommer præget af store forsinkelser efter pilotmangel og et dårligt kvartalsregnskab har presset aktien på børsen.

HBK Holding var allerede før købet den største aktionær i Norwegian. Efter handlen er beholdningen øget til 9,6 millioner aktier, svarende til en andel på 26,8 procent.