Topchefer forlader jobpanel i protest mod Trump-kommentarer

Flere medlemmer af Det Hvide Hus' jobpanel vil ikke hjælpe præsident, der »tolererer fordomme og terrorisme«.

Foto: Drew Angerer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst fem medlemmer af Donald Trumps jobpanel i Det Hvide Hus har opsagt deres stilling i protest mod præsidentens kommentarer weekendens uroligheder i Charlottesville, Virginia.

Det er ifølge nyhedsbureauet AP seneste tegn på, at det varme forhold mellem præsidenten og toppen af det amerikanske erhvervsliv er ved at kølne af.

På et pressemøde i Trump Tower tirsdag langede Donald Trump hårdt ud efter de nu tidligere medlemmer af panelet.

»De tager ikke deres job alvorligt,« siger præsidenten.

Donald Trump undlod på samme pressemøde at tage klart afstand fra nynazister og tilhængere af hvidt overherredømme, der stod bag weekendens uroligheder i Virginia.

Umiddelbart efter mødet valgte endnu et medlem at forlade Donald Trumps jobpanel.

»Vi kan ikke sidde i et råd for en præsident, der tolererer fordomme og terrorisme herhjemme, «siger Richard Trumka, der er formand for fagbevægelsen AFL-CIO.

Donald Trump afviser, at hans udtalelser om urolighederne i Virginia er årsag til, at fem medlemmer nu har trukket sig fra panelet.

»Nogle af de folk, der har sagt op, rejser på grund af forlegenhed, fordi de producerer deres varer uden for USA,« siger Donald Trump.

Præsidenten langer også ud efter en direktør, der har forladt panelet, på Twitter. Her bliver direktøren kaldt en »blærerøv« og Trump understreger, at han kender adskillige andre kandidater til panelet.

Foreløbig har blandt andre direktøren for medicinalkoncernen Merck, direktøren for sportstøjproducenten Under Armour, direktøren for teknologivirksomheden Intel og formanden for en sammenslutning af amerikanske produktionsvirksomheder forladt panelet.