Toldstrid med Kina skaber bekymring hos amerikanske virksomheder

De amerikanske virksomheder er bekymret omkring konsekvenserne af den verserende toldstrid mellem Kina og USA, skriver Reuters.

De amerikanske virksomheder er bekymret omkring konsekvenserne af den verserende toldstrid mellem Kina og USA, skriver Reuters./ AFP PHOTO / MANDEL NGAN AND NICOLAS ASFOURI Fold sammen
Læs mere
Foto: MANDEL NGAN, NICOLAS ASFOURI

Det fremgår af den amerikanske centralbanks periodiske økonomiske barometer-aflæsning - Beige Book - der blev offentliggjort af Federal Reserve onsdag aften.

I rapporten, der er er baseret på rundspørger blandt virksomheder i centralbankens 12 distrikter, fremgår ordet told 36 gange, hvilket er mere end samtlige Beige Book-rapporter de seneste to årtier tilsammen, hvor det kun er blevet nævnt 20 gange.

Det er især tolden på aluminium og stål, som bliver nævnt af virksomhederne, og for flere virksomheder er det en kilde til bekymring, fordi priserne er gået op efter præsident Donald Trumps tiltag.

Beige Book-rapporten er ikke er en systematisk undersøgelse, men den afspejler de enkelte distrikters fornemmelse for den regionale økonomi.

Det var centralbankens Dallas-afdeling, der har udarbejdet onsdagens rapport baseret på oplysninger indhentet i marts og april.