Tøjfirmaer vil forbedre forhold i Bangladesh

Danske tøjfirmaer forventes nu at tilslutte sig en aftale, der skal øge sikkerheden på tøjfabrikker i Bangladesh.

Flere danske virksomheder er kritiske over for en aftale om at forbedre forholdene i tekstilindustrien i Bangladesh, men de ventes alligevel at tilslutte sig den. Fold sammen
Læs mere
Foto: MUNIR UZ ZAMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere danske tøjfirmaer forventer at underskrive en international aftale mandag, der skal forbedre sikkerhedsforholdene i tøjindustrien i Bangladesh. Det skriver Politiken.

Aftalen skal blandt andet sikre uafhængige tilsyn af tøjfabrikkerne i det fattige land, hvor 1.100 tekstilarbejdere mistede livet for to måneder siden, da en tekstilfabrik styrtede sammen.

Danske tøjfirmaer har brugt uger på at overveje, om de vil tilgå aftalen, mens tøjfirmaer i andre lande har underskrevet den, herunder kæder som H&M og Abercrombie & Fitch.

Tilbageholdenheden skyldes usikkerhed om, hvad aftalen vil koste dem, da de firmaer, som underskriver den, påtager sig ansvar for at forbedre forholdene på de fabrikker, de får syet tøj på, skriver Politiken.

Det danske tøjfirma PWT Group skriver i en mail til Politiken, at virksomheden forventer at tilgå aftalen, men afventer konkret indhold.

Ifølge Mogens Werge, kommunikationsdirektør i Bestseller, underskriver firmaet kun modvilligt aftalen på mødet mandag.

Modviljen fra Bestseller skyldes uafklarede spørgsmål, blandt andet om hvem der hæfter for at få sikkerheden forbedret, hvis en virksomhed køber tøj af en fabrik, der har kunder, som ikke er tilgået aftalen.

Jenny Holdcraft, politisk chef i den internationale fagforening IndustriAll, der står bag aftalen, forstår ikke kritikken fra Bestseller.

»Hvis Bestseller ønsker at få indflydelse, gælder det blot om at tilslutte sig aftalen, så virksomheden kan deltage i arbejdet med at udforme den,« siger hun til Politiken.

Handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) kommer med »en stærk opfordring« til de danske tøjfirmaer om at underskrive aftalen.