To kvinder anlægger sag mod Mærsk

Tidligere Mærsk-ansat står frem efter voldtægt på Mærsk-skib.

Det de to kvinder har været udsat for kunne have været undgået, hvis Mærsk havde taget ansvar, udtaler kvindernes forsvarsadvokat. (Arkivfoto). Fold sammen
Læs mere
Foto: Ali Haider/EPA/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To kvinder lægger nu sag an mod A.P. Møller – Mærsk, og beskylder den danske rederikoncern for ikke at tage ansvar i flere sager om voldtægt og sexchikane, skriver dr.dk.

Den ene af kvinderne – Hope Hicks – har tidligere fortalt anonymt om sine oplevelser, men hun står nu frem med navn. I sagsanlægget anklager hun en 40 år ældre overordnet for fuldbyrdet voldtægt under sin uddannelse hos Mærsk.

Den anden kvindes anklager går på ’ekstrem sexchikane, uønsket berøring og diskrimination’ fra en kollega ombord. Begge de to kvinders påståede oplevelser har fundet sted på samme Mærsk-skib i henholdsvis 2019 og 2021.

Kvinderne beskylder også Mærsk for allerede i 2016 at være klar over, at der var problemer med sexchikane ombord, uden at rederiet greb ind.

»Det, de to kvinder var udsat for, var forventeligt og kunne have været undgået, hvis Mærsk havde taget ansvar,« udtaler kvindernes forsvarsadvokat Steven J. Kelly, som er partner i advokatfirmaet Sanford Heisler Sharp.