To hedgefonddirektører tjente 1,7 mia. dollar i 2015

I 2015 modtog direktørerne i de hedgefonde, hvor man var mest gavmild, 50 gange mere i løn, end hvad de bedst betalte bankdirektører modtog.

De to hedgefond-direktører, som topper listen, er direktør i Citadel, Kenneth Griffin, og direktør i Renaissance Technologies og tidligere matematikprofessor James Simons. De tjente hver 1,7 mia. dollar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hedgefonddirektører modtager skyhøje lønninger, som er langt over det niveau, der ellers ses i finansverden.

Det sker på trods af, at den amerikanske regering i højere grad forsøger at regulere sektoren, og offentligheden i senere tid har haft skærpet opmærksomhed på høje direktørlønninger.

Det skriver The New York Times.

De to hedgefond-direktører, som topper listen, er direktør i Citadel, Kenneth Griffin, og direktør i Renaissance Technologies og tidligere matematikprofessor James Simons. De tjente hver 1,7 mia. dollar.

Til sammenligning er den bedst betalte bankdirektør JPMorgan Chases direktør, Jamie Dimon, som tjente 27 millioner dollar i 2015.

Hedgefondene har ellers overordnet set været presset i 2015 på grund af mange udsving i markedet, hvilket har forårsaget at flere fonde har måtte dreje nøglen om.