To hedgefonddirektører tjente 1,7 mia. dollar i 2015

I 2015 modtog direktørerne i de hedgefonde, hvor man var mest gavmild, 50 gange mere i løn, end hvad de bedst betalte bankdirektører modtog.

De to hedgefond-direktører, som topper listen, er direktør i Citadel, Kenneth Griffin, og direktør i Renaissance Technologies og tidligere matematikprofessor James Simons. De tjente hver 1,7 mia. dollar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Hedgefonddirektører modtager skyhøje lønninger, som er langt over det niveau, der ellers ses i finansverden.

Det sker på trods af, at den amerikanske regering i højere grad forsøger at regulere sektoren, og offentligheden i senere tid har haft skærpet opmærksomhed på høje direktørlønninger.

Det skriver The New York Times.

De to hedgefond-direktører, som topper listen, er direktør i Citadel, Kenneth Griffin, og direktør i Renaissance Technologies og tidligere matematikprofessor James Simons. De tjente hver 1,7 mia. dollar.

Til sammenligning er den bedst betalte bankdirektør JPMorgan Chases direktør, Jamie Dimon, som tjente 27 millioner dollar i 2015.

Hedgefondene har ellers overordnet set været presset i 2015 på grund af mange udsving i markedet, hvilket har forårsaget at flere fonde har måtte dreje nøglen om.