To brødre bag ny metalvirksomhed

Metalindustrien. Team Welding A/S vil ikke kun udleje højt specialiserede metalvikarer, men vil også udføre ad hoc underleverandørarbejde for kunderne fra eget værksted.

To brødre, Jari og Tommy Andreassen, på henholdsvis 38 og 48 år, etablerer nu et nyt firma, Team Welding A/S med adresse i Esbjerg.

Det nye firma er bygget op på et fundament af to eksisterende firmaer, MetalVikar Service Aps. og Team Welding.

Førstnævnte blev etableret for fire år siden af Jari Andreassen, mens en medarbejder, Morten Bang, grundlagde sidstnævnte. Nu er de to firmaer lagt sammen til ét, og Andreasen-brødrene deler det samlede ejerskab.

Rollefordelingen mellem de to brødre er også klart opdelt. Jari Andreasen er teknikeren med de faglige kompetencer inden for svejsning, mens Tommy Andreasen har 20 års erfaring inden for salg og ledelse.

Fra starten får Team Welding 30 medarbejdere, og Tommy Andreasen lægger ikke skjul på, hvad der er ambitionen.

»Vi ønsker kort og godt at blive jægerkorpset inden for certifikatsvejsning,« siger han.

Svejsning fylder meget i det nye firma, men der er også smede og rørlæggere i staben.

Efterspørgslen er højI forbindelse med etableringen af firmaet er underleverandør-delen flyttet fra Alslev mellem Varde og Esbjerg til et 1.000 kvadratmeter stort værksted i Esbjerg. Ifølge Tommy Andreasen er efterspørgslen generelt meget høj.

Netop kombinationen mellem underleverandørarbejde og vikarservice ser han som en af de store fordele for Team Welding.

»Konstruktionen betyder, at vi kan give kunderne en meget stor fleksibilitet. De kan leje højt kvalificerede medarbejdere hos os, men de kan også, hvis de har pladsproblemer, lægge en produktion ud til os i underleverandørafdelingen. Samtidig opnår også vi fleksibilitet, idet vi kan udnytte eventuelle ledige uger hos vore vikarer. De kan i perioder arbejde på værkstedet,« forklarer han.

Tommy Andreasen venter, at der på sigt skal ansættes nye medarbejdere til værkstedet. Virksomheden har netop annonceret efter nye folk via internettet og det har, oplyser han, givet mere end et halvt hundrede ansøgninger.

»Det er naturligvis ikke alle, der er kvalificerede, men jeg synes, de mange ansøgninger fortæller, at vi har et godt ry som arbejdsplads. Det har ikke været nødvendigt for os at orientere os efter tysk arbejdskraft,« tilføjer Tommy Andreasen.