Tiscali overvejer at forlade Danmark

Tiscali har skåret ned på ambitionerne om at være til stede i hele Europa og fokuserer nu på at skaffe midler til at betale gæld af med.

Den italienske internetudbyder Tiscali mangler penge, og overvejer derfor at sælge sine aktiviteter i Danmark.

I et interview med den italienske avis Il Sole 24 Ore siger Tiscalis administrerende direktør, Ruud Huismann, at selskabet vil skaffe penge til at betale sin gæld ved at sælge aktiviteter fra. Men det skal ikke ske i Italien, Frankrig, Storbritannien, Tyskland og Benelux-landene, som Tiscali betragter som sine kernemarkeder.

»Derfor vil det handle om at afvikle aktiviteterne i Danmark, Spanien, Tjekkiet og Østrig,« siger Ruud Huismann til Il Sole 24 Ore.

Tiscali besluttede allerede i maj at skille sig af med sine selskaber i Sverige, Norge, Schweiz og Sydafrika.

Det er ellers kun seks måneder siden, Ruud Huismann forudså, at Tiscali ville fortsætte med at investere i Danmark. Han var dengang nordisk direktør i selskabet.

Tiscalis finansdirektør, Massimo Cristofori, siger til nyhedsbureauet Bloomberg, at selskabet netop er gået i gang med at evalurere salg af aktiviteter i Danmark, Spanien, Tjekkiet og Østrig, men at det endnu er for tidligt at sige, hvornår der kan indgås aftaler. Salgene skal sikre, at der er penge til at betale en obligationsgæld på 250 millioner euro, som forfalder i juli næste år. Den seks år gamle virksomhed har endnu aldrig præsteret et regnskab med overskud. Torsdag aften meddelte selskabet, at underskuddet blev på 65,5 millioner euro i andet kvartal. Det fik aktiekursen til at falde ni procent til det laveste niveau nogensinde. Ruud Huismann forudser dog, at Tiscali vil give overskud i 2005.

Godt 150.000 aktive internetbrugere i Danmark er kunder hos Tiscali, viser den seneste opgørelse fra IT- og Telestyrelsen. Det svarer til ni procent af markedet.

Det var fredag ikke muligt at få en ny kommentar fra Serge Lupas, der i maj afviste at salg af de danske aktiviteter ville komme på tale. En talsmand for den danske del af firmaet afviser dog, at der er noget nyt i Ruud Huismanns udtalelser.lol@berlingske.dk

tho@berlingske.dk