Tiffanys og Swatch i slagsmål om milliarder

Juvelkoncernen Tiffanys må punge ud med en kæmpestor erstatning efter mislykket voldgiftssag mod schweiziske Swatch.

Juvelkoncernen Tiffanys må punge ud med en kæmpestor erstatning efter mislykket voldgiftssag mod schweiziske Swatch. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

Den amerikanske juvelerkæde Tiffany & Co. må punge ud med et beløb svarede til 2,45 mia. kr. (402 mio. sfr.) efter at have tabt en voldgiftssag mod den schweiziske urfabrikant Swatch Group. Samtidig blev et modkrav fra det amerikanske selskab afvist af retten.

Det rapporterer Bloomberg News.

Afgørelsen, der faldt i den hollandske voldgiftsinstans NAI Netherlands Arbitration Institute, udspringer af en tvist fra september 2011. Swatch Group afbrød dengang et samarbejde med den amerikanske juvelerkæde med beskyldninger om, at den blokerede for udviklingen af forretningen. Tiffany & Co. var uenig og et juridisk slagsmål kunne starte mellem de to selskaber, som fire år tidligere havde indgået en alliance om i fællesskab at udvikle og sælge urer under Tiffanys varemærke og dele overskuddet.

- Vi er chokerede og ekstremt skuffede over afgørelsen i voldgiftsretten, siger Michael Kowalski, der er administrerende direktør i Tiffany & Co., i en meddelelse udsendt søndag, refererer Bloomberg News.

Nu overvejer juvelerkæden sine juridiske muligheder, men allerede i regnskabet for fjerde kvartal vil rettens ord kunne ses i tallene, idet Tiffany & Co. tager en engangsomkostning på 295-305 mio. dollar.

Dermed ventes overskuddet per aktie for finansåret, som slutter ultimo januar, reduceret med op til 2,35 dollar per aktie på udvandet basis i forhold til den hidtidige guidance på 3,65-3,75 dollar per aktie.