Tidligere toprytter har skabt millionforretning på køb og salg af heste

Den tidligere dressurrytter, Andreas Helgstrand, har med sin virksomhed Helgstrand Dressage tjent 110 mio. kroner det seneste regnskabsår. Det er 60 pct. mere end året før, men OL-medaljevinderen mener, at virksomheden kan blive endnu større.

Den tidligere toprytter indenfor dressurridning, Andreas Helgstrand, har skabt guldresultat i sit stutteri, Helgstrand Dressage. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto. Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere toprytter i dressurridning Andreas Helgstrand oplever kæmpe økonomisk fremgang i sin virksomhed, Helgstrand Dressage. Det skriver Børsen onsdag.

Virksomheden, der køber og sælger heste til dressurridning, offentliggjorde tirsdag regnskab for 2017/2018, som viser en bundlinje på 110 mio. kroner efter skat, hvilket er en stigning på hele 60 pct. i forhold til året før.

Omsætningen er også mere end fordoblet på blot et par år og lyder på omkring 400 mio. kroner, men Andreas Helgstrand mener, at der er udsigt til endnu mere succes.

»Det kan blive endnu større, for der er virkelig mange muligheder for at vokse. Man tør nok også satse lidt mere, når man selv er home safe,« siger den tidligere toprytter og nu virksomhedsejer til Børsen med henvisning til, at han i sommer solgte 51 pct. af sit selskab til kapitalfonden Waterland.

I samme forbindelse blev Helgstrand Dressage værdisat til 800 mio. kroner.

Andreas Helgstrand stiftede virksomheden i 2008, efter han i mange år var tilknyttet Lego-ejer Keld Kirk Christiansens stutteri Blue Hors, som i dag kæmper med et underskud på over 200 mio. kroner. Den tidligere toprytters rivende succes kommer også på et tidspunkt, hvor meget få danske stutterier har mulighed for at følge med.

Men Helgstrands forretning vokser, og har især taget fart de seneste tolv måneder.