Tidligere Tesco-chef beskylder efterfølger for nedgang

Tidligere topchef Sir Terry Leahy i britiske Tesco, der gennemgår en større krise og anklages for finanssvindel, retter skarp kritik mod sin efterfølger, Philip Clarke og beskylder denne for firmaets negative udvikling.

Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sir Terry Leahy forlod Tesco i 2011 efter 14 år i front for selskabet og udtaler sig i et program på BBC om firmaets udvikling. Leahy understreger, at et selskabs topchef altid i sidste ende har ansvaret for et firmas situation, og anerkender, at Clarke har taget sin del af ansvaret. Clarke blev i sommer fyret og erstattet af Dave Lewis fra Unilever.

Det skriver The Guardian.

Clarke kritiseres bland andet for at være skyld i, at flere dygtige ledere forlod firmaet, efter han overtog og for ikke at sikre kundernes tillid.

Leahy selv er tidligere blevet rost for sin ledelse af Tesco, men bliver nu også kritiseret for ikke at have fokuseret nok på selskabets økonomiske sikkerhed.

Tesco, der er Storbritaniens største detailvirksomhed, går for tiden igennem en svær tid med dårlig økonomi og anklager om svindel. Den nye topchef Lewis forsøger at rette op på virksomhedens situation ved blandt andet at foretage massefyringer og lukninger af omkring 100 butikker.