Tidligere kapitalfondkonge ny formand for Den Berlingske Fond

Bjørn Høi Jensen er ny formand for Den Berlingske Fond. Her i selskab med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Bestyrelsen for Den Berlingske Fond har valgt den tidligere kapitalfondkonge og erhvervsmand Bjørn Høi Jensen som ny formand. Bjørn Høi Jensen har tidligere været partner i den svenske kapitalfon EQT. Bjørn Høi Jensen tegnede EQT i en årrække sammen med Danske Banks detroniserede bestyrelsesformand Ole Andersen. Begge mænd blev velhavende med formuer på trecifrede millionbeløb efter en række vellykkede investeringer og exits.

Bjørn Høi Jensen har tidligere været bestyrelsesformand for Rockwool International og tænketanken CEPOS. Han overtager posten fra juraprofessor Mads Bryde Andersen, som er trådt tilbage efter 19 års arbejde i bestyrelsen som både menigt medlem og formand.

Journalistpris

Den Berlingske Fond er en selvejende institution, som støtter en række aktiviteter og prisuddelinger i regi af Berlingske Media, som blandt andet omfatter Den Berlingske Fonds Hæderspris, Den Berlingske Fonds Journalistpris, som i år gik til de tre Berlingske-journalister, som afdækkede hvidvasksagen i Danske Bank. Fonden imfatter også Weekendavisens Litteraturpris og Berlingske Klassiske Musikkonkurrence.

De øvrige medlemmer af Fondens bestyrelse er Johan Hegermann-Lindencrone, som er efterkommer efterf Berling-familien, Thomas Bernt Henriksen, som er direktør i tænketanken Axcelfutures, Henriette Kinnunen, som er direktør for kapital- og venturefondenes interesseorganisation, DVCA, Berlingskes udgiver Anders Krab-Johansen, folketingskandidat for Venstre og tidligere konst. chefredaktør på Berlingske Anna Libak og erhvervsmanden Fritz H. Schur.