Tidligere børschef bortvist af Midtbank-top

Vidneudsagn fra bortvist børschef blev brugt af anklageren, men med slet skjulte hentydninger har forsvaret gjort retten opmærksom på børschefens pludselige exit.

Anklager Jens Madsen har tillagt tidligere børschef i Midtbank, Ole Nørgaard, stor betydning, fordi hans vidneudsagn på flere områder har været belastende for den tidligere Midtbank-top.

Byretten i Herning afviste at lægge vægt på Ole Nørgaards vidneudsagn, men for at være helt sikker på, at Landsretten nåede frem til samme konklusion, gjorde forsvaret med slet skjulte hentydninger opmærksom på, at selvsamme Ole Nørgaard blev regulært fyret i Midtbank.

»Ole Nørgaards vidneudsagn blev underkendt i byretten. Ole Nørgaard er nu investeringsrådgiver i Ringkjøbing Bank. Ole Nørgaard er tidligere børschef i Midtbank,« lød det fra advokat Mads Berendt, der tilmed gentog børschefens karrieremæssige deroute for nu at være sikker på, at dommerne havde hørt det.

Advokat Jakob Lund Poulsen var endnu mere direkte, da han påpegede, at selv Ole Nørgaard i sin vidneafhøring havde sagt, at det medførte et dilemma for Midtbank, da Realkredit Danmark pludselig ringede og tilbød at sælge sine aktier.

»Ole Nørgaard er ikke nødvendigvis en ven af huset. Han forlod Midtbank meget pludseligt i 2001,« sagde Jakob Lund Poulsen.

Berlingske Tidende erfarer, at Midtbanks direktion ved Steen Hove og Bjarne Degn bortviste Ole Nørgaard i november 2001 - godt et halvt år efter fusionen med Svenska Handelsbanken faldt på plads - for at have overskredet sine beføjelser i en række aktiehandler, der kostede Midtbank et mindre millionbeløb.