Tiårig græsk rente banker ned i tro på enighed

Udviklingen i den græske tiårige statsrente er ekstrem fredag, og rentekurven peger på, at investorerne regner med, at grækerne lander en aftale med sine kreditorer i weekenden.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN.
Læs mere
Fold sammen

Da handlerne slukkede skærmene torsdag aften var renten 18,18 pct. Men i takt med troen på en løsning, der har sendt aktiemarkederne op i stort set alle verdensdele, er renten i Grækenland banket ned.

Fredag eftermiddag er renten nede i 13,25 pct. - eller knap 5 pct.point (493 basispoint) mindre end torsdag aften. I slutningen af januar var renten nede i 9,21 pct.

Renten er stadig den højeste blandt landene i Europa, Mellemøsten og Afrika. Foruden Grækenland er det kun Rusland, der har en tocifret tiårige rente. I Rusland er renten 10,83 pct. fredag eftermiddag.

Det græske forslag er eftersigende meget lig trojkaens krav for at udbetale 7,2 mia. euro ultimo juni, men regeringen ønsker nu også ny massiv hjælp og en gældsomlægning.

Det vurderer cheføkonom i Nykredit, Ulrik Bie, i en skriftlig kommentar fredag.

Han har dog også den vurdering, at pakken ikke kan sælges politisk i Østeuropa og reformlandene, men han sænker alligevel sandsynligheden for et "grexit" til 50/50.