Thygesen forlader Hewlett-Packard

Rokade. Administrerende direktør for Hewlett-Packard Walther Thygesen forlader koncernen efter 11 år til fordel for en toppost ved Thrane og Thrane.

Verdens største computerproducent skal have ny topchef i Danmark. Administrerende direktør Walther Thygesen forlader Hewlett-Packard efter 11 år.

Den afgående Walther Thygesen forlader posten til fordel for nye udfordringer i den danske producent af udstyr til satellitkommunikation, Thrane og Thrane, hvor han indtil nu har siddet i bestyrelsen. Den post forlader han også nu.

- HP har en stor plads i mit hjerte, så det er med vemod, at jeg træffer dette valg. Hvis jeg skulle skifte spor, skulle det være nu, og tilbuddet fra Thrane & Thrane var en enestående mulighed for at prøve kræfter på højeste niveau i en helt ny branche, siger Walther Thygesen, der dog fortsætter som bestyrelsesformand for HP Danmark.

Hans afløser bliver 40-årige Keld Jersild Olsen, der til september tiltræder stillingen som adm. direktør for HP i Danmark og dermed ansvarlig for en dansk omsætning på 4,4 mia. kr. Med i bagagen har han 12 år på en række ledelsesposter i HP og Compaq. Senest har han været direktør for HP’s danske serviceforretning.

Keld Jersild Olsen forventer i starten at bruge hovedparten af sin tid der, hvor vækstpotentialet er størst, nemlig på løsningssalget til store virksomheder og offentlige institutioner.

- Vores volumenforretning med print, pc’er og industristandardservere kører fantastisk godt, så jeg vil især lægge kræfter i at få løsningssalget til store virksomheder til at vokse endnu hurtigere, end det gør i dag. Derfor vil vi de kommende måneder øge antallet af medarbejdere på forskellige niveauer inden for netop løsningsområdet, siger Keld Jersild Olsen.

- mja