Thrane & Thrane vil nå højere

Ambitiøst. Nyansat direktør skal løfte kommunikationsvirksomheden op i superligaen i team med stifter og storaktionær Lars Thrane.

Kommunikationskoncernen Thrane & Thrane hæver ambitionsniveauet.

Lyngby-virksomheden har netop udnævnt Hewlett-Packard Danmarks direktør, Walther Thygesen, som skal bringe Thrane & Thrane op på et højere niveau.

- Vi er gået fra at være en familieejet til børsnoteret virksomhed. Nu skal en ny direktør bringe Thrane & Thrane fra første division til superligaen, slår bestyrelsesformand Waldemar Schmidt fast.

Thrane & Thrane har været igennem en eksplosiv udvikling siden grundlæggelsen i 1981. Heftige vækstrater har sendt omsætningen op over en mia. kr., og det nylige køb af norske Nera har manifesteret Thrane & Thranes position.

Ingen sovepude- Vi er virkelig nummer et nu, men det skal ikke blive en sovepude, sagde formanden på et pressemødei går.

Lars Thrane, der er stifter og storaktionær, er i direktionen med ansvar for produkter og produktudvikling, og han beholder sin plads i bestyrelsen. Netop Lars Thranes rolle havde givet den nye direktør anledning til overvejelse.

- Jeg har overvejet det, men jeg har prøvet at arbejde sammen med mange andre stiftere før, og jeg tror, vi har nok gensidig respekt til at vide, hvad den anden er bedst til. Jeg er glad for, at Lars er her stadigvæk. Han har en stor viden om forretningen, fortæller Walther Thygensen.

Og Lars Thrane kvitterer: - Jeg har været glad for at være adm. direktør i en periode, men nu skal jeg koncentrere mig om det, jeg er bedst til. Walthers stærke sider i forhold til mig er afsætning og økonomi, mens jeg skal beskæftige mig med teknologien. Som jeg ser det, har vi nu fået et fuldstændigt suverænt ledelsesteam, sier han.

I marts forlod Henrik Lunde stillingen som adm. direktør, og det blev opfattet som nødvendigt, fordi selskabet havde vokset sig så stort, at salget til især de nye markeder kræver en direktør med ekstra kompetencer.

RB-Børsen