Thor stadig på tjekkisk hospital

Tønder Kommune venter fortsat på at få hul igennem til de tjekkiske myndigheder, så man kan få Thor med hjem til Danmark.

Læs mere
Fold sammen
De fire fagfolk, som Tønder Kommune har sendt til den tjekkiske by Brno, venter stadig på at få lov til at tage den lille bortførte Thor med hjem til Danmark. Det oplyser børne- og ungechefen i kommunen, Elsemarie Lauvring, til Ritzau.

- Vi håber på, at der sker noget mandag. Og så må vi tage den derfora, siger hun.

De fire fagfolk, som kommunen har sendt til Tjekkiet, er blandt andet en sundhedsplejerske og en jurist. De rejste til Brno torsdag, da forældrene på flugt med det bortførte barn var blevet pågrebet. Parret gemte sig efter en 14 dages lang bortførelse af barnet fra Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

Flugten startede, da myndighederne ville fjerne det abstinensplagede spædbarn fra de to forældre, der begge er misbrugere. Moren har i forvejen et barn, der er anbragt uden for hjemmet.

Mens forældrene sidder anholdt, er den nu 25 dage gamle dreng indlagt på et hospital i Brno, indtil det står klart, hvornår han kan komme under behandling i Danmark. Ifølge eksperter er det et mindre mirakel, at Thor overhovedet lever efter den langvarig flugt i en varm bil ned gennem Europa uden den rigtige medicin.

Tønder Kommune arbejder på at få drengen hjem i behandling og senere videre til en plejefamilie.

/ritzau//ritzau/