Thor Pedersen tilfreds med Brixtoftes løfte

Finansminister Thor Pedersen (V) er yderst tilfreds med borgmester Peter Brixtoftes beslutning om at offentliggøre kontrakten mellem Farum Kommune og rengøringskoncernen ISS.

- Det er særdeles tilfredsstillende, at Farum Kommune nu vil være med til at offentliggøre aftalerne. Der er intet odiøst i de aftaler, og jeg ser frem til, at de mange beskyldninger forstummer, siger Thor Pedersen til Ritzau.

Rengøringskoncernen ISS nægtede tidligere lørdag at offentliggøre indholdet af sine driftsaftaler med Farum Kommune, selv om Thor Pedersen i utvetydige vendinger havde bedt ISS om at lægge aftalerne frem.

- ISS vil stadig meget gerne vise pressen aftalerne med Farum, men da der er en fortrolighedsklausul i aftalerne, skal vi have Farums skriftlige godkendelse først. Vi forstår presset på finansministeren, men vi må alligevel fastholde, at Farum skal give sit samtykke, sagde kommunikationschef Steen Otterstrøm fra ISS til Ritzau.

Thor Pedersen er blevet inddraget i Farum-sagen, fordi han i 1999 som direktør for Jysk Rengøring satte sin underskrift på en sponsoraftale med Farum Boldklub, samtidig med at firmaet gjorde forretninger med kommunen.

Jysk Rengøring er siden blevet opkøbt af ISS, og her siger man efter at have gennemgået aftalerne, at der ikke er noget odiøst i dem. Siden torsdag har firmaet kimet borgmesterkontoret ned for at få en skriftlig tilladelse til at offentliggøre aftalerne.

/ritzau/