Thomas Cook vender tilbage til overskud efter fem års tørke

Efter fem sløje år med underskud efter underskud kan det britiske rejseselskab Thomas Cook atter notere plus på bundlinjen.

Stor fremgang på det britiske marked har sikret et plus på 19 mio. pund i regnskabsåret, der løb til udgangen af september.

I samme periode året før havde selskabet et minus på 115 mio. pund, skriver Bloomberg News.

I Storbritannien havde selskabet en fremgang på 42 pct. på driftsoverskuddet, mens der omvendt var tilbagegang i andre dele af Europa.

På ledelsesgangen er der tilfredshed med udviklingen i det forgangne regnskabsår, hvor man har fået vendt de seneste års negative udvikling.

- På trods af turbulens på flere af vores destinationer var den underliggende forretning på linje med vores forventninger, hvilket viser stærk modstandskraft, siger Peter Fankhauser, topchef i Thomas Cook, i en kommentar til regnskabet.

Han siger desuden, at det nye regnskabsår, der begyndte i starten af oktober, har fået en god start med mange bestillinger til vinteren og sommeren 2016.

Investorerne tager meget pænt imod regnskabet og sender Thomas Cook-aktien op med knap 10 pct.

Det er samtidig ensbetydende med en førsteplads i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, der består af 600 selskaber fordelt på 18 lande i Europa.

Ifølge Bloomberg News er det især meldingerne om de mange bestillinger, som investorerne finder opløftende.

Trods onsdagens fremgang er aktien alligevel nede med 16 pct. set over hele 2015.