Theresa May udpeger EU-skeptiker til brexit-minister

David Davis bliver Storbritanniens minister med ansvar for landets udtræden af EU.

Newly appointed Secretary of State for Exiting the European Union (Brexit Minister) David Davis leaves 10 Downing Street in central London on July 13, 2016 after new British Prime Minister Theresa May took office. Theresa May took office as Britain's second female prime minister on July 13 charged with guiding the UK out of the European Union after a deeply devisive referendum campaign ended with Britain voting to leave and David Cameron resigning. / AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN TALLIS

Den britiske premierminister, Theresa May, har udpeget David Davis som minister for Storbritanniens udtræden fra EU. Det skriver Downing Street i en meddelelse.

Den officielle titel bliver minister for udtræden af den europæiske union.

Ifølge BBC står det uklart, præcis hvad det nyoprettede ministerium for Storbritanniens udtræden af EU får af arbejdsopgaver i Theresa Mays nye regering.

Det forventes, at en af nøgleopgaverne bliver at føre forhandlinger med EU på Storbritanniens vegne, samt at finde en løsning på de flere tusind sider EU-lovgivning, der er blevet gjort til britisk lovgivning. Det skriver BBC.

David Davis var Europa-minister tidligt i 1990'erne. Siden har han haft en række fremtrædende poster, da de konservative senere kom i opposition.

Han lå ifølge nyhedsbureauet Reuters lunt i svinget til at blive de konservatives politiske leder i 2005, men han tabte den valgkamp til David Cameron.

Forud for folkeafstemningen om Storbritanniens EU-medlemskab anbefalede David Davis, at briterne stemte sig ud af EU.

Han har siden afstemningen argumenteret for, at artikel 50 - der sætter gang i den formelle udtræden af EU - bør aktiveres allerede i 2016.

Derudover er den tidligere forsvarsminister Liam Fox udnævnt til minister med ansvar for international handel. Han anbefalede også, at briterne stemte sig ud af EU.

De to udnævnelser er blevet modtaget med roser af den tidligere UKIP-formand Nigel Farage.

»Udnævnelserne af David Davis og Liam Fox som henholdsvis brexit-minister og minister for international handel er inspirerende valg. Jeg er mere optimistisk nu,« skriver han på det sociale medie Twitter.

I alt er seks ministerposter blevet besat onsdag. Af de seks udnævnte ministre er der et lige stort antal af ministre, der anbefalede briterne at forlade eller blive i EU.