Texas investerer i fremtiden

Havemaskiner. Texas i Odense er mest kendt for sine havefræsere og fejemaskiner, og selv om virksomhedens overskud blev halveret i 2005/06, føler virksomheden sig godt rustet til den globale konkurrence, hvor priserne fra de kinesiske konkurrenter bevæger sig opad.

En halvering af bundlinie-resultatet på ét år vil normalt kunne ryste enhver virksomhed. Men ikke hos have-fræservirksomheden Texas Andreas Petersen i Odense, som havde oplevelsen i 2005/06, men hvor direktør Verner Hansen tager det nogenlunde med ro.

- Vi lever i et hårdt marked, og derfor bruger vi mange penge på udvikling, og det har vi gjort i 2005/06, siger han. - Samtidig oplever vi, at priserne fra lavtlønslande som Kina på produkter som vores, er begyndt at stige, og det mindsker prispresset lidt på os.

Mindre tilfredsstillendeDog betegnes resultatet som mindre tilfredsstillende, men en af årsagerne er kursudsving på den amerikanske dollar.

Her og nu er det problemer med at skaffe tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft, som plager den fynske virksomhed, blandt andet inden for logistik, men man klarer sig igennem ved at bruge vikarer, når problemerne virkelig tårner sig op.

- Vi har investeret rigtig mange penge i ny teknologi på vores nuværende produkter, og vi har et nyt spændende projekt i gang, som afsluttes i 2008, siger Verner Hansen, som ikke ønsker at uddybe, hvad det drejer sig om.

- Men vi er nødt til at kigge på, hvordan morgendagen ser ud for vores produkter og vores virksomhed.

Han oplever, at ikke bare prisen på Texas's produkter er afgørende, når forbrugerne tager deres valg, men at også den efterfølgende service og vedligeholdelse spiller ind i forbrugernes valg.

- Så vi oplever, at gamle kunder kommer tilbage igen til os, fordi de ved, at vi kan servicere dem, siger Verner Hansen.