Tesla-topchef tweeter aktie op med kryptisk budskab

Et kryptisk tweet fra Tesla-topchef Elon Musk sendte på et øjeblik selskabets aktie i vejret med 3 pct. Musk løftede med sit budskab sløret for, at Tesla snart vil lancere et nyt produkt, men præcis hvad selskabet har på vej, lod han være et åbent spørgsmål.

Foto: REBECCA COOK. Teslas topchef, Elon Musk, sendte selskabets aktie i vejret mandag med et budskab om, at Tesla har et nyt produkt på vej.
Læs mere
Fold sammen

Tesla-fans over hele verden blev mandag aften inviteret til gættekonkurrence af selskabets topchef Elon Musk, der med et kryptisk tweet afslørede, at Tesla er på trapperne med et produkt, som ikke er en bil. Han gav dog ikke yderligere ledetråde end blot at konstatere, at det endnu hemmeligholdte produkt vil se verdens lys den 30. april.

Det satte gang i en større strøm af tweets fra følgere af virksomheden, der primært er kendt for at producere eldrevne luksusbiler. Alt lige fra opfindelsen af en rumelevator, et batteridrevet skateboard uden hjul og en flyvende kost var nogle at de bud, som følgere af selskabet sendte efter Elon Musks indledende tweet.

Tesla-topchefen er kendt som en karismatisk leder, der kan rykke selskabets aktiekurs på egen hånd med sine tweets. Det skete således også, da han mandag aften sendte sit kryptiske tweet om Teslas nye produkt ude i cyberspace. Øjeblikke efter Musks tweet steg Teslas aktie med mere end 3 pct. til lidt over 190 dollar pr. aktie. Der er dog stadig et stykke vej op til den foreløbige topkurs for selskabet, der blevet nået i september 2014, hvor kursen passerede 280 dollar pr. aktie.

De amerikanske børsmyndigheder blåstemplede for knap to år siden, at store børsnoterede selskaber - og måske ikke mindst deres topchefer - kan anvende sociale medier som Facebook og Twitter som et forum, hvor de kan publicere nyheder, der potentielt kan indeholde børsfølsomme oplysninger. De amerikanske myndigheder slog fast, at det står selskaberne frit for, om de vil lægge nyheder ud på deres egne hjemmesider eller på de sociale medier, så længe investorerne ved, hvilke kanaler de skal holde øje med.

Derfor er Elon Musks kurspåvirkende tweet i princippet helt efter bogen. 43-årige Musk er nummer 42 på Forbes liste over verdens rigeste med en aktuel formue på 11,6 milliarder dollar - eller næsten 80 milliarder kr.

Foruden sin direktør-rolle i Tesla er Elon Musk også topchef og grundlægger af selskabet SpaceX, der på sigt skal levere internet til jorden via satellitter. Internetgiganten Google besluttede for knap to måneder siden at investere omkring 6,4 milliarder kr. i det projekt.