Tesla planlægger stor udvidelse af superladenetværk i Danmark

Er du Tesla-ejer og interesseret i dine muligheder for hurtig opladning uden for dit hjem, er der gode nyheder for 2022.

Tesla har verdens største udbyggede ladenetværk med flere end 25.000 lynladestandere – de såkaldte superchargere. I 2022 vil de fordoble antallet i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Elbiler, der holder i lang kø ved motorvejen og venter på deres tur til timelange opladninger.

Det er en bekymring, der kan indgå i danskeres elbilsovervejelser.

Nu vil Tesla skrue betydeligt op for antallet af superchargers i Danmark.

Det skriver elbilproducenten i en pressemeddelelse.

Tesla, der har rigmanden Elon Musk i spidsen, fordeler over foråret seks nye V3 supercharger stationer over landet. Det vil give Tesla-ejerne 128 nye ladeudtag at benytte sig af, når den grønne tank skal fyldes. Her kan man på 15 minutter lade op til køreture på op til 275 kilometer.

V3-opladeren er målrettet ejere af Teslas Model 3. Ældre Tesla-biler kan få opgraderet deres software, så de kan anvende superopladeren.

Også på den længere bane har Tesla en målsætning om, at der skal være kortere mellem ladeudtagene i Danmark. Lige nu består det danske netværk af 12 stationer og 156 udtag. Det vil den amerikanske producent fordoble i løbet af 2022 og tredoble indenfor de næste 18 måneder.

Er man pendler eller hyppig bilist fra København til Jylland har det måske en særlig relevans: I Teslas planer om udvidelse af ladenetværket vil 16 nye ladere få plads i Odense i 2022.