Terror og flystyrt svækker lysten til at rejse i Europa

Bølgen af terrorangreb og katastrofer med passagerfly i og omkring Europa er begyndt at indhente regionens rejsebranche.

Bølgen af terrorangreb og katastrofer med passagerfly i og omkring Europa er begyndt at indhente regionens rejsebranche.  (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Europas flyselskaber er i forvejen presset af den hårde konkurrence. Flere luftfartsselskaber har sat nye fly i drift, antallet af sæder er øger og strejker i Tyskland, Frankrig og Belgien har forstyrret flytrafikken.

Det skriver Wall Street Journal.

»Vi har set flere eksterne faktorer, som påvirker os end på noget andet tidspunkt,« siger Carolyn McCall, administrerende direktør for det britiske lavprisselskab Easyjet.

Den administerende direktør for Ryanar, Michael O'Leary, sagde mandag, at salget af billetter atter bremsede op efter tragedien med EgyptAir i sidste uge. Til trods for branchens bekymringer i Europa er den globale rejselyst ikke svækket. Global turisme målt ved sit bidrag til det globale, økonomiske resultat forventes at vokse til 3,5 pct. i 2016, en stigning fra 3,1 pct. sidste år, ifølge rådet for World Travel & Tourism. "De ændrer destinationer, men de stopper ikke med at rejse generelt," siger David Scowsill, rådets chef.