Tele og IT noter

Dansk chef til toppost i USA

Læs mere
Fold sammen
Peter Michael Jensen, som siden begyndelsen af 2003 har været direktør for Symantec i Danmark (»dem med Norton Antivirus«), flytter til USA, hvor han bliver seniordirektør for produktmarketing. Han får det globale ansvar for bl.a. Symantecs netværksprodukter. Det sker fra Symantecs hovedsæde i Cupertino i Californien. Peter Michael Jensen har en MBA fra Handelshøjskolen i København og har i en årrække arbejdet for Oracle. Han har boet og arbejdet i San Francisco Bay-området i over syv år. Th.

Elektronisk ventekø

Når de store nyheder ruller, eller billetsalget til superkoncerten begynder, bliver mange netsteder lagt end. En danskudviklet softwareløsning sætter i stedet brugerne i kø i stedet for at afvise dem. Samtidig sørger programmet for, at netstedet kopieres, så det indhold, der ikke er belastet af voldsom trafik, stadig er fuldt tilgængeligt. NetGroup Data Center står bag N-que, som er udviklet i samarbejde med IBM og i øvrigt kører på styresystemet Linux. Th.

UNI2 tilbyder fjernbackup

Små og mellemstore virksomheder kan nu få fjernbackup af alle deres virksomhedsdata, selv om de ikke er kunder hos UNI2. UNI2 er Danmarks ældste Internet-udbyder og har siden 1997 været en del af det svenskejede teleselskab Tele2. Kunderne kan fysisk have egne servere stående, samtidig med at UNI2 har ansvaret for backuppen. Den nye mulighed er opstået, efter at UNI2 har indgået aftale med IBM, hvis software bruges til operationen. Th.

Dansk chef for europæisk teleregulering

Direktøren for den danske IT- og Telestyrelse, Jørgen Abild Andersen, bliver fra nytår ny formand for den europæiske forening af nationale telereguleringsstyrelser, European Regulators Group (ERG). ERG er etableret af EU-Kommissionen i 2002 og består af de 25 EU-lande samt EUs generaldirektør for informationssamfundet. ERG vil i 2005 blandt andet tage fat på reguleringsproblemerne med Internet-telefoni (såkaldt IP-telefoni), bredbånd og international roaming (viderestilling af mobiltelefoner på tværs af landegrænser). Th.

Silkeborg udbetaler løn til Fyn

Fyns Amt har indgået en flerårig aftale med Jyske Banks datterselskab, Silkeborg Data, om udbetaling af løn til alle ansatte på amtets sygehuse. Parterne har arbejdet sammen på lønområdet siden 1970. Silkeborg Data beregner og udbetaler løn til flere end 150.000 ansatte i ni af de 13 amter og samarbejder i forvejen med Vejle, Ribe og Sønderjyllands amter, som sammen med Fyns Amt udgør den nye Region Syddanmark. Aftalens størrelse er ikke oplyst. Th.

Eget internet til mobiltelefoner

Mobiltelefonerne får nu deres egen gren af internet. Den overordnede tovholder på internet-arresser, ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), har sagt foreløbigt ja til et nyt efternavn, domænet ».mobi«. Ideen er, at netsider med dette efternavn er designet til at kunne ses på mindre skærme, der har mindre datakapacitet end normale computerskærme. Derudover er der givet halvgrønt lys for efternavnet ».jobs«. I oktober kom tilsvarende ».post« og ».travel« (rejseindustrien) et stykke videre. Stadig grubles der over ».asia« og ».xxx« - sidstnævnte til de mere kulørte sider under bæltestedet. I dag findes omkring 250 domænenavne, hvoraf ».dk« for Danmark er et. Th.