TDC vogter over ekstra 3G-licens

Sonofon får ikke lov til at købe Telia/Oranges tiloversblevne licens til videotelefoni billigt af staten, lover TDCs koncernchef.

Hvad der sker med den tiloversblevne licens til at sælge 3G-videotelefoni i Danmark, vil blive fulgt nøje i hovedsædet i Nørregade for Danmarks største teleselskab, TDC.

Med Telias køb af Orange i Danmark står det snart forenede selskab med to 3G-licenser, som er dyrt købt. Den ene skal enten sælges eller på endnu ukendt vis leveres tilbage til staten, men TDCs koncernchef, Henning Dyremose, ligger på lur, hvis Sonofon skulle finde på at ville købe den billigt.

»Hvis man vil købe en sådan licens, skulle man måske overveje, om man kunne købe kapaciteten billigere hos os i stedet for at købe en overflødig licens. Man skal være meget forsigtig med at skaffe sig et nyt netværk for at lave den fjerde eller femte motorvej hen over Fyn. Hvis der sker en tilbagelevering af den ekstra licens, vil vi nøje vogte over, at staten ikke favoriserer andre. Vi husker udmærket, at vi har betalt 964 millioner kroner for vor licens,« siger Henning Dyremose.

3G når kunderne er klar
Sonofon fik overraskende ikke fingrene i den ene af de fire 3G-licenser, som staten udbød. De gik til TDC, Telia, Orange og »3«, hvor kun »3« faktisk i dag har et net oppe at køre. De øvrige licensindehavere skal inden nytår have etableret et net, som dækker 30 procent af den danske befolkning - men uden nødvendigvis at sælge det til kunderne. I mellemtiden betaler licensindehaverne årligt 71 millioner kroner til staten i afgift.

»Jeg synes, at det er svært at forestille sig, at den danske stat favoriserer nogen, der bød for lavt i forhold til nogen, der bød, hvad det kostede,« siger Henning Dyremose med tydelig adresse til Sonofon.

Han tror dog »fuldt og fast« på, at der kommer 3G-net i gang i Danmark. Men TDC vil - som også Telia og Orange har gjort det - vente på, at kunderne efterspørger varen, før man ruller løsningen ud.