TDC taber sag om telesex-regning

Bevisbyrden kan være lettet for de kunder, der modtager skyhøje regninger for sex-opkald til tropiske destinationer via en internet-forbindelse.

Det skriver De Bergske Blade i forbindelse med en dom fra byretten i Horsens.

I rettens afgørelse er TDC Tele Danmark A/S dømt til at måtte opgive en regning på knap 30.000 kr. Dommen kan ifølge bladene vise sig banebrydende, idet det er første gang, at TDC taber en sag af den karakter.

- Det er en væsentlig lettelse for abonnenterne - det drejer sig om forbrugerbeskyttelse, siger advokat Jes Andersen, Holstebro, der har ført sagen på vegne af en telekunde i Horsens.

Han blev kontaktet i december 1999 af Tele Danmark, efter at familiens telefonregning var vokset hastigt. Taksametret begyndte for alvor at tikke 6. december, da der om natten blev ringet op fra familiens computer til et nummer på St. Helena, hvorfra der distribueres pornohjemmesider. Opkaldene fortsatte i 11 dage og medførte en regning på 28.452 kr.

Kunden fastholder, at han ikke har været aktiv ved computeren på de pågældende tidspunkter. Han mener, at han eller en anden i familien i forbindelse med downloading af et program har fået et lusket program ned på computeren. Dette program er øjensynligt selv i stand til at foretage opkald over store afstande.

Ifølge Jes Andersen får TDC fordel af det, idet man tjener penge på opkaldene til udlandet. TDC har besluttet at anke dommen til landsretten.

- Vi synes ikke, at dommen går rigtigt ned i problemstillingen på det her område, siger chefjurist Gitte Forsberg, TDC, til De Bergske Blade.

Ritzau